Kom Alles Te Weten Over
Solid Fiends
Goes to Africa
Some Day...

In overleg met de Stichting Lebone Village is besloten de reis van de Solid Friends naar Zuid-Afrika voor onbepaalde tijd uit te stellen. Een erg ingrijpend besluit voor onze jongeren, die al twee jaar bezig zijn met de financiële en organisatorische voorbereiding! Vanwege de ernst van het virus dat ook in Zuid-Afrika is, is het onverantwoord om de reis in juli doorgang te laten vinden. Een nieuwe datum zal in de komende weken/ maanden worden gezocht. We vragen uw gebed voor onze Afrikagangers die met deze teleurstelling nu moeten omgaan en ook voor de kinderen en ouderen in Lebone Village waar nu extra zorgen voor zijn. We zijn trots op jullie, jongeren, voor het werk wat jullie allemaal hebben verzet voor dit mooie doel en hoe jullie met het besluit om uit te stellen omgaan!
We roepen u/jou ook op om extra aandacht (in gebed) te hebben voor onze jongeren en hun ouders die op hun manier moeten omgaan met wat hen overkomt rondom school/examens, onderhouden van vriendschapsrelaties en het annuleren van veel van wat belangrijk voor hen is (hobby’s, sporten etc.)

Boom Adoptie

Wij zijn de Solid Friends uit Heusden, een groep van 11 jongeren en een aantal leiding en wij gaan in juli 2020 naar Zuid-Afrika om in Lebone Village bij Bloemfontein een fruitboomgaard te planten. Fruit is daar duur en schaars. Hiermee helpen we Lebone Village (oa kindertehuis, vakopleidingen voor jongeren en zorg voor ouderen uit de townships) meer zelfvoorzienend te worden. We betalen zelf onze reis maar voor de boomgaard hebben we uw hulp nodig! U kunt al 1 fruitboom adopteren voor 20 euro. Ook leuk om cadeau te geven voor een verjaardag. U kunt ook een laantje van 5 bomen adopteren voor 100 euro, u krijgt dan 1 extra boom gratis! U ontvangt voor uw boom of laantje een officieel certificaat. Fruit is gezond en bomen zijn duurzaam dus u helpt zowel mensen als de natuur!

Adopteer Uw Boom Hier!

Solid Friends

Hallo allemaal, wij zijn de Solid Friends. Wij zijn van plan om in 2020 naar Bloemfontein te gaan, in Zuid-Afrika. Daar is Lebone Village. Wij willen daar naartoe gaan om fruitbomen te planten! Het is in Zuid-Afrika moeilijk om aan fruit te komen, en zo helpen wij Lebone Village om verder te ontwikkelen en zelfstandiger te worden. Wij zullen de komende maanden veel acties voeren om naar ons doel toe te werken, dus u zult nog veel van ons horen! U kunt ons nu al sponsoren.

(Al het geld van de acties gaat naar de fruitbomen)

Alvast Bedankt Voor Uw Hulp!

Lebone Village

Lebone Village is een christelijke kindertehuis, gelegen net buiten Bloemfontein in de Provincie Vrijstaat in Zuid Afrika. Lebone Village is erop gericht hoop, waardigheid en hulp te bieden aan kwetsbare kinderen, hun ouders en allen die door armoede worden getroffen. Het 11 personeel van het kindertehuis vangt aidswezen op, geven onderwijs, voedsel en medicijnen aan deze kinderen maar ook aan kinderen uit de buurt die door armoede geen regulier onderwijs kunnen volgen. Verder geven ze vaktrainingen aan mensen uit de buurt, zodat ze zelfredzaam worden en een baan kunnen gaan zoeken. De Nederlandse Stichting Vrienden van Lebone Village, waarvan ons gemeentelid Johan de Hoop voorzitter is, wil in samenwerking met de jeugd van onze gemeente en de ZWO in de zomer van 2020 een fruitboomgaard in Lebone Village gaan aanleggen, zodat de zelfredzaamheid weer groter wordt. 

Loading...

Agenda

  • Vanaf eind maart kunt u bij ons een boom adopteren. 

    De geadopteerde boom krijgt een mooi plaatsje in onze boomgaard. U ontvangt een certificaat en een mooie foto van de boom op zijn nieuwe plekje.

  • Op de gemeentedag in September zullen wij een Barbecue organiseren.

    De Barbecue zal een Zuid-Afrikaans thema hebben.

  • In November zullen wij aanwezig zijn bij de Winterfair in Heusden.
  • Dit jaar hebben we met groot succes een plantenmarkt gehouden.

    Volgendjaar zullen we dat weer doen rond de maanden april en mei. 

Wie Gaan Er Mee?

Locatie

De Reis Begint Over...

Days
Hours
Minutes
Seconds

Social Accounts

     


fb button anbi button

Naar boven